”Roligt och allvarligt och viktigt och svinbra”

Publicerad:

2020-01-29

Nu finns Jenny Jägerfelds hyllade bok Brorsan är kung i pocket! Till boken har vi även tagit fram en lärarhandledning anpassad för åk 3-6 som finns att ladda ned helt gratis.


– Nu är vi blodsbröder, sa Mikkel nöjt. Det kan man bli när man har räddat någons liv.
– Vad betyder det? frågade jag och tittade på min handflata som var rödfläckig av vårt blandade blod.
– Det betyder att vi alltid ställer upp för varandra, att vi finns där vad som än händer! Och att vi är ärliga. Vi ska alltid säga sanningen, endast sanningen och inget annat än sanningen. Min bror, min blodsbror, min brusha!

Måns är i Malmö över sommarlovet. Där träffar han Mikkel, som är skejtare precis som han själv, och sommaren verkar bli den bästa i Måns elvaåriga liv. Men vad händer när ens nyvunna vän tycker att man har ljugit – trots att man aldrig någonsin varit så ärlig?

Augustvinnande Jenny Jägerfeld har skrivit en stark, rolig och sorglig berättelse om att få vara den man är.

Några pressröster: 

"Det är rörande, intensivt och ofta fruktansvärt roligt. Och hoppfullt." GP

"Brorsan är kung! är en revolution i det lilla" Expressen

"Roligt och allvarligt och viktigt och svinbra om Måns ..." Vi Läser

Ladda ner lärarhandledningen HÄR

 

Relaterat

Brorsan är kung!

Om boken

Jag såg mig omkring. Taket var vitt och nästan lika högt som himlen och hölls upp med hjälp av enorma röda stålbalkar. Jag läste på en skylt, svarta bokstäver på vit botten: MALMÖ. Inom mig pirrade något slags bubblig förväntan. För här visste ingen något om mig. Här kunde jag vara precis exakt den jag var.

Måns bor egentligen i Stockholm, där är allt ganska trist och jobbigt. Men nu är han i en ny stad över sommaren. Han har följt med sin mamma till Malmö där hon ska jobba. En av de första dagarna träffar han på Mikkel, en kille som ser helt livsfarlig ut, ögonen är smala, arga springor och han har tatueringar över hela armarna. Mikkel utmanar Måns på skateboard, och Måns lyckas mycket bättre än Mikkel hade trott. Från och med den dagen börjar de hänga och Måns har aldrig haft så roligt med någon annan. Sommaren i Malmö verkar bli den bästa i Måns elvaåriga liv. Men vad händer när ens nyvunna vän inte tycker att man varit ärlig med allt?

Jenny Jägerfeld

Brorsan är kung!

Relaterade artiklar

Jenny Jägerfeld nomineras till Deutscher Jugendliteraturpreis 2024

Jenny Jägerfeld nomineras till priset för sin bok Brorsan är kung!.