Jenny Jägerfeld & Nina Ivarsson nominerade till Barnradions bokpris

Foto av :

Foto: Julia Lindemalm för Sveriges Radio

Publicerad:

2018-06-28

Vi säger grattis till två av våra författare som är nominerade till Barnradions bokpris 2018.

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2018. Bland de fem utvalda böckerna finns två titlar från Rabén & Sjögren; Comedy Queen av Jenny Jägerfeld och Risulven Risulven av Nina Ivarsson. Den vinnande boken kommer att utses av en jury bestående av femte- och sjätteklassare från Rosengårdsskolan i Malmö.

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Förlagan till Barnradions bokpris var Barnens Romanpris som delades ut mellan 2010-2015. Barnradions bokpris är ett unikt pris där en barnjury läser och bedömer fem nominerade böcker som vänder sig till 9-12-åringar. Årets böcker är utgivna mellan juni 2017 och juni 2018. Prissumman är 30 000 kr.

Relaterat

Risulven Risulven

Om boken

Det är Risulvens fel. Allt är Risulvens fel.

Jag slutar inte springa när jag kommer fram till motorvägen. Jag bara klättrar över räcket och springer rakt ut mellan två bilar. Jag känner fartvinden från dem, och en av dem tutar högt och länge. Men jag är redan i skogen på andra sidan. Risulven brukar vara den som gör så, jag brukar ropa till henne att akta sig. Men jag är ensam nu.

Så inleds Risulven, Risulven, en bok som griper tag i läsaren och håller kvar till sista sidan. Med säker tonträff skriver debutanten Nina Ivarsson fram en mörk och realistisk saga om 12-åriga Pär, Risulven och alla de andra som rör sig i höghusområdet, villaområdet och stranden däremellan.

Nina Ivarsson

Risulven Risulven

Relaterade artiklar

Brännande om lojaliteter, lögner och vänskap

Det har brunnit i lokalen bredvid pizzerian och en person är svårt skadad. Roha vet att hon var där, men minns i övrigt ingenting av det som hände den kvällen. Hon har bara känslan av att hon är mer inblandad än hon kanske vill veta. Rykten och filmklipp sprids och bästa kompisen svarar inte i telefon. Roha får rådet av flera personer att hålla sig utanför, att ljuga om var hon befann sig, samtidigt som minnena långsamt kommer tillbaka.