Jenny Jägerfeld & Nina Ivarsson nominerade till Barnradions bokpris

2018-06-28

Foto av :

Foto: Julia Lindemalm för Sveriges Radio
Vi säger grattis till två av våra författare som är nominerade till Barnradions bokpris 2018.

Nu står det klart vilka fem böcker som har nominerats till Barnradions bokpris 2018. Bland de fem utvalda böckerna finns två titlar från Rabén & Sjögren; Comedy Queen av Jenny Jägerfeld och Risulven Risulven av Nina Ivarsson. Den vinnande boken kommer att utses av en jury bestående av femte- och sjätteklassare från Rosengårdsskolan i Malmö.

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Förlagan till Barnradions bokpris var Barnens Romanpris som delades ut mellan 2010-2015. Barnradions bokpris är ett unikt pris där en barnjury läser och bedömer fem nominerade böcker som vänder sig till 9-12-åringar. Årets böcker är utgivna mellan juni 2017 och juni 2018. Prissumman är 30 000 kr.

Relaterat

Risulven Risulven

Om boken

Det är Risulvens fel. Allt är Risulvens fel.

Jag slutar inte springa när jag kommer fram till motorvägen. Jag bara klättrar över räcket och springer rakt ut mellan två bilar. Jag känner fartvinden från dem, och en av dem tutar högt och länge. Men jag är redan i skogen på andra sidan. Risulven brukar vara den som gör så, jag brukar ropa till henne att akta sig. Men jag är ensam nu.

Så inleds Risulven, Risulven, en bok som griper tag i läsaren och håller kvar till sista sidan. Med säker tonträff skriver debutanten Nina Ivarsson fram en mörk och realistisk saga om 12-åriga Pär, Risulven och alla de andra som rör sig i höghusområdet, villaområdet och stranden däremellan.

Nina Ivarsson

Risulven Risulven

Relaterade artiklar

Finalen av hyllade Skärbackatrilogin

Jenny Jägerfeld är tillbaka med en berättelse om familj och vänskap, identitet och kärlek – och att få lov att både vara och älska den man vill. Min storslagna kärlek är den avslutande delen av trilogin om Sigge, där den första delen, Mitt storslagna liv, vann Barnradions bokpris 2020 och nominerades till såväl Augustpriset som det prestigefulla Deutscher Jugendliteraturpreis.