Vi firar Pippi 75 år med stor utgivning!

Publicerad:

2020-04-23

I hela 75 år har Astrid Lindgrens underhållande berättelser om Pippi Långstrump lästs och älskats av många generationer runt om i världen. Pippi Långstrump är den allra mest kända av författarens karaktärer – och populariteten består.

Vi firar Pippis 75-årsjubileum med en hel rad oemotståndliga böcker – från pekböcker för de allra yngsta till det nyillustrerade favoritäventyret Pippi på rymmen. Vid sidan av alla böcker ger vi dessutom ut flera roliga och utmanande pysselböcker, målarböcker och spel! Håll tillgodo!

Läsålder 0-3 år 

Pippi Långstrump figurskuren pekbok av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

Läs och lek med en figurskuren pekbok i storformat formad som Pippi Långstrump! Det här är det första mötet med Pippi, Tommy & Annika, Herr Nilsson, Lilla Gubben och alla de andra för de minsta.

Pippi kan allt: pekbok och kubpussel av Astrid Lindgren. Illustrationer: Svensk Filmindustri

Fin presentbox med både bok och kubpussel! I en helt ny pekbok får du följa med Pippi Långstrump när hon hittar på en massa spännande saker. De roliga klossarna kan byggas ihop till sex olika pusselmotiv. Med bilder från de klassiska spelfilmerna med Inger Nilsson.

Jag målar med Pippi Långstrump av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

En formskuren målarbok med Pippi och alla hennes vänner. Målarboken innehåller delvis helt nytt bildmaterial ur Ingrid Vang Nymans bildskatt.

Läsålder 3-6 år

Pippi firar födelsedag av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

Vi firar Pippi med en ny, härlig bilderbok. Och Pippi vet minsann hur en födelsedag ska firas! En lekfull, generös berättelse med delvis helt nytt bildmaterial har blivit en stor bilderbok med guldomslag, jubileet till ära. 5 kr/såld bok går till Rädda Barnen.

Pippi på rymmen av Astrid Lindgren och Fabian Göranson

Tommy och Annika längtar efter äventyr! En solig sommardag tröttnar de på att rensa jordgubbslandet och bestämmer sig för att rymma. För att lugna sin mamma tar de med sig Pippi och tur är väl det! Nu har den älskade berättelsen för första gången illustrerats och det är serieskaparen Fabian Göranson som fick det ärorika uppdraget. Det är fartfyllt, spännande och mycket att titta på!

Pippi Långstrump: Pyssla, måla och läs av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

I den här roliga pysselboken hittar du allt från rolig läsning, kluriga pyssel, målarsidor till mycket annat spännande som räcker länge.

Pippi Långstrump Rim memo av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

Strumpa och rumpa, paket och staket. Det här är ett roligt och lärorikt memospel som tränar både minnet, bildsinnet och ordförrådet.

Mätsticka - Jag växer av Astrid Lindgren, Ilon Wikland och Ingrid Vang Nyman

Låt alla kära karaktärer från Astrid Lindgrens sagovärld vara med dig och ditt barn genom åren. En mätsticka som mäter upp till 140 cm.

Läsålder 6-9 år

Pippi Långstrump av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrump är den allra första boken om Pippi Långstrump. Nu utkommer boken, tillsammans med Pippi Långstrump går ombord och Pippi Långstrump i Söderhavet, i fina nyutgåvor med restaurerade fyrfärgsillustrationer av Ingrid Vang Nyman.

Pippi Långstrump går ombord av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

I den andra boken om Pippi får vi följa med när Pippi köper arton kilo karameller, när hon går på marknad och tämjer boaormar, och när hon tar Tommy och Annika till en öde ö och är skeppsbruten i två dagar. 

Pippi Långstrump i Söderhavet av Astrid Lindgren och Ingrid Vang Nyman

I tredje boken om Pippi letar barnen efter en spunk och ordnar frågesport på Pippis vis. Tommy och Annika får följa med till Kurrekurreduttön i Söderhavet och till sist äter de krumelurpiller – då behöver de aldrig bli stora ...

Relaterat

Pippi Långstrump i Söderhavet

Om boken

1945 ställde Pippi Långstrump till med revolution i barnkammaren. Sedan dess har de hisnande, roliga, fartfyllda och oerhört underhållande berättelserna lästs och älskats av många generationer runt om i världen.

Pippi Långstrump är den allra mest kända av Astrid Lindgrens karaktärer i världen. Och populariteten består. Nu ges de tre textböckerna Pippi Långstrump, Pippi Långstrump går ombord och Pippi Långstrump i Söderhavet ut i nya, fina utgåvor med restaurerade fyrfärgsillustrationer av Ingrid Vang Nyman.

I tredje boken om Pippi letar barnen efter en spunk och ordnar frågesport på Pippis vis. Tommy och Annika får följa med till Kurrekurreduttön i Söderhavet och Pippi tämjer skurkar som vill stjäla pärlorna som kurredutt-barnen spelar kula med. Till sist äter de krumelurpiller - då behöver de aldrig bli stora ...

Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrump i Söderhavet

Pippi på rymmen

Om boken

Godis är också bra att ha när man ska rymma, sa Tommy. Ska vi köpa lite för säkerhets skull, Pippi?
Nej, sa Pippi, det ska vi inte. För jag har inga gullpengar med mej.
Inga gullpengar! Varför då i all sin dar? När Pippi hade en hel kappsäck full?
Det märks att ni inte vet hur det går till när man rymmer, sa Pippi. Alla riktiga rymmare rymmer utan pengar vetja.

Tommy och Annika längtar efter äventyr! En solig sommardag tröttnar de på att rensa jordgubbslandet och bestämmer sig för att rymma. För att lugna sin mamma tar de med sig Pippi och tur är väl det! Rymningen börjar lugnt och fridfullt, men tar en ny vändning när åskknallar dånar i skogen.

Vi får följa de tre rymlingarna i mötet med Konrad och hans klister, när de klättrar i berg, går på lina och åker tunna ner för älven. Vi får läsa om mötet mellan Pisse-Nisse och tjuren och om irrfärden i kalasbilen som kan flyga. Det är härligt att rymma, men kanske ännu skönare att komma hem igen?

Pippi på rymmen är ett spännande och oförglömligt äventyr med Pippi Långstrump och hennes kompisar.

Astrid Lindgren skrev ursprungligen Pippi på rymmen som ett filmmanus 1970. Vi är många som har sett den älskade filmen som utspelar sig i 70-talets Sommarsverige. Under inspelningen tog stillbildsfotograf Bo-Erik Nyberg bilder som publicerades i bilderboken som kom ut 1971. Men detta är första gången som berättelsen illustreras. Vi får ta del av det spännande äventyret som bilderbok, i stort generöst format och omfångsrikt berättat. Serieskaparen Fabian Göranson har gjort bilderna. Vi känner igen Pippi, Tommy och Annika, men här gestaltade i en annan form och berättarstil. Det är fartfyllt, spännande och mycket att titta på.

Fabian Göranson är serieskapare. Hans senaste bok Drömmen om Europa, väckte mycket uppmärksamhet och fick fantastiska recensioner i dagspress. Tillsammans med Josefin Svenske drev han tidigare serieförlaget Kolik, men ägnar sig nu på heltid åt att illustrera och skriva.

Astrid Lindgren, Fabian Göranson

Pippi på rymmen

Pippi firar födelsedag

Om boken

Pippi Långstrump är ju evigt ung även om vi vet att hon har varit både snäll och stark i många år Nu firar vi Pippi med en ny, härlig bilderbok: Pippi firar födelsedag.

För Pippi vet minsann hur en födelsedag ska firas! Med gott humör och stor generositet ställer hon till med kalas för sina vänner Tommy och Annika. Pippi fixar en inbjudan på sitt eget sätt och barnen kommer i sina bästa gåbortskläder. Och de har med sig en födelsedagspresent: en stilig speldosa.
De stiger in i Villa Villekulla där det dagen till ära är osedvanligt välstädat. Pippi har dukat fint och bullat upp med massor av spännande bakverk. När Pippi får sin present tycker hon att det inte bara är hon som ska ha presenter. Tommy och Annika får öppna varsitt litet paket en fin liten elfenbensflöjt och en vacker fjärilsbrosch.

Vilket kalas! Det blir en härlig fest med kakor och bullar och massor med choklad och vispgrädde. Och knasigt blir det när alla till slut sätter chokladkopparna upp-och-ner på huvudet. Efter maten vill alla leka inte-stöta-golv i Pippis kök och sedan är det dags för något kusligt. Pippi tar med sina gäster upp på vinden för att leta gastar. Och gissa om hon skräms när hon plötsligt dyker upp som ett spöke! Och där på vinden hittar Pippi plötsligt sin papps gamla sjömanskista. Vilket fynd! I kistan finns en gammal nattskjorta, några pistoler och en påse med gullpengar.
När Pippi vinkar av sina gäster efter ett lyckat födelsedagskalas ropar hon: Jag ska bli sjörövare när jag bli stor skriker hon. Ska ni det?

En lekfull, generös berättelse med delvis helt nytt bildmaterial har blivit en stor, härlig bilderbok med guldomslag, jubileet till ära!

Astrid Lindgren, Ingrid Vang Nyman

Pippi firar födelsedag

Relaterade artiklar

Kan Melkersons rädda Snickargården?

I den femte bilderboken om livet på Saltkråkan är det kris på ön! Den älskade Snickargården är till salu och en direktörsfamilj vill köpa tomten för att riva och bygga en bungalow … Illustratören Maria Nilsson Thore har återigen skapat fenomenala bilder till Astrid Lindgrens berättelse.