David Sundin är Karlsson på taket

Foto av :

Stina Stjernkvist

Publicerad:

2024-02-09

Han är en vacker och genomklok och lagom tjock man i sina bästa år. Astrid Lindgrens Karlsson på taket är dessutom bäst i allting, om man får tro honom själv. Med en av Sveriges mest älskade komiker, programledare och författare i studion får berättelserna om Karlsson nytt liv. David Sundin läser in och i en ny rolig ljudvärld får vi följa med upp på taket.

– Karlsson är helt klart en av mina favoritkaraktärer från Astrid Lindgrens alla sagor. Kanske är det för att han inte är så omtyckt av andra. Eller så är det för att vi delar vissa drag på gott och ont. Hur som helst har det varit särdeles kul och en sann ära att gestalta Karlsson och Astrids berättelse i den här ljudboken, berättar David Sundin.

Först ut är den allra första boken, Lillebror och Karlsson på taket, som släpps 9 februari. David Sundins nya inläsning är den första sedan Astrid Lindgren själv spelade in berättelsen. David Sundin skapade 2022 hyllade Pippi Långstrumps kokbok och är ciceron i den nya dokumentären Astrid Lindgrens älskade filmer (TV4 Play).

Om boken: 

Uppe på taket på ett alldeles vanligt hus vid en alldeles vanlig gata i Stockholm bor en genomklok och lagom tjock man i sina bästa år – i alla fall om man får tro honom själv. I en liten, liten stuga som ligger gömd bakom den stora skorstenen, där bor han. Det är Karlsson på taket det. I huset under Karlssons bor Lillebror. En vacker dag kommer Karlsson inflygande genom fönstret till Lillebror. Karlsson sätter igång Lillebrors ångmaskin, för han är världens bästa ångmaskinsskötare. Karlsson är förresten bäst i allting, ja, om man får tro honom själv då. Och Lillebror tror honom. Lillebror tycker att Karlsson är bäst i allting. Åtminstone är han världens bästa kompis.

Berättelsen ingår i Stora boken om Karlsson på taket tillsammans med Karlsson på taket flyger igen och Karlsson på taket smyger igen.

Relaterade artiklar

Kan Melkersons rädda Snickargården?

I den femte bilderboken om livet på Saltkråkan är det kris på ön! Den älskade Snickargården är till salu och en direktörsfamilj vill köpa tomten för att riva och bygga en bungalow … Illustratören Maria Nilsson Thore har återigen skapat fenomenala bilder till Astrid Lindgrens berättelse.