David Sundin gör Pippis kokbok

Foto av :

Stina Stjernkvist

Publicerad:

2021-11-02

Alla känner till att Pippi Långstrump är världens starkaste flicka, men har du tänkt på att hon också är en mästerkock? För det är hon faktiskt! I vår släpps Pippi Långstrumps kokbok där David Sundin tipsar, funderar och lagar sig igenom allt från pannkakor till krumelurpiller.

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren – och Pippis största fan – David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av matprofilen Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder och Pippicitat av Astrid Lindgren.

– Jag har gått igenom många Astrid Lindgren-faser i mitt liv, både som ung och som äldre. Och det var i den senaste som jag funderade ... är det inte väldigt mycket mat kring Pippi mest hela tiden? Och så började jag skriva ner all mat som dök upp och rätt vad det var så var det en hel kokbok, säger David Sundin.

Beslutet att släppa loss familjefavoriten David Sundin på Pippis matvanor (och att därtill provlaga rätter i Astrid Lindgrens kök på Dalagatan) har kommit till i nära samarbete med Astrid Lindgrens familj.

– En kokbok i Pippi Långstrumps namn behöver förstås en extra klurig, rolig och lekfull medskapare. När David Sundin hörde av sig med idén förstod vi direkt att det skulle bli en perfekt kombo, säger Annika Lindgren, publicist på Astrid Lindgren Aktiebolag och barnbarn till författaren.

Och vem kan motstå att äntligen få veta hur man gör ett krumelurpiller så man slipper bli vuxen? Eller som David Sundin uttrycker det:

”När man blir vuxen förvandlas ens sommarlov till semester. Man slutar hoppa bomben när man ska bada. Man kanske slutar säga rakt ut vad man egentligen tycker. Och man kan till och med förlora förmågan att se att det ligger ett smäktande äventyr framför ens fötter och bara väntar på en. Och så bedrövligt ska väl ingen människa behöva ha det.”

Relaterat

Pippi Långstrumps kokbok

Om boken

Recept från berättelserna om Pippi Långstrump med finurliga texter av Pippi-älskaren och hela familjens favorit David Sundin!

Alla känner till Pippi Långstrump som flickan som kan lyfta en häst, har en kappsäck full med guldpengar och har seglat på de sju haven. Men har du tänkt på att hon också är en mästerkock? För det är hon faktiskt!

I historierna om Pippi, Tommy och Annika bakas, firas och bjuds det på mat, sötsaker och dryck av alla möjliga slag. Pippi bakar tårtor, bjuder på korv och steker pannkakor, och så vet hon vad som ingår i en rejäl sjörövarfrukost.

Det här har programledaren, författaren och Pippis största fan David Sundin tagit fasta på när han har valt ut det allra godaste från Pippis värld och satt samman till en kokbok som inte liknar någon annan. Smarriga recept av Johanna Westman och roliga tips och texter av David Sundin varvas med Pippi-citat och Ingrid Vang Nymans klassiska Pippi-bilder.

I Pippi Långstrumps kokbok välkomnas barn och vuxna att tillsammans laga godsaker och rätter från Pippis fantastiska värld. Och så får vi äntligen lära oss hur man gör sina egna krumelurpiller!

Med recept av Johanna Westman.
Rikt illustrerad med bilder av Ingrid Vang Nyman.

Astrid Lindgren, David Sundin, Ingrid Vang Nyman

Pippi Långstrumps kokbok

Relaterade artiklar

Kan Melkersons rädda Snickargården?

I den femte bilderboken om livet på Saltkråkan är det kris på ön! Den älskade Snickargården är till salu och en direktörsfamilj vill köpa tomten för att riva och bygga en bungalow … Illustratören Maria Nilsson Thore har återigen skapat fenomenala bilder till Astrid Lindgrens berättelse.